Nespútané a prirodzené aranžovanie v štýle Kinfolk

Kinfolk vznikol spojením, resp. vytiahnutím prvkov z troch štýlov:

  • Boho, resp. bohémsky – trochu ako hippies, ale menej farebný a minimalistickejší. Uznáva makramé a lapače snov ako plnohodnotné dekorácie. Obľubuje voľnosť aranžovania a dovoľuje trochu neporiadne alebo povedzme radšej benevolentné aranžovanie.
  • Rustik, rural, alebo vidiecký štýl – uprednostňuje prírodné materiály – bavlnu, ľan, konope, surové drevo, hlinenú keramiku s trochu ošúchaným vzhľadom.
  • Industrial – používa kov a čierne prvky, neskrýva spoje, kovania, šrúby

Kinfolk je nenápadný, nezávislý trend posledných rokov, ktorý čerpal z hipster ošiaľu a zdanlivo sa postavil do protikladu scanda, avšak niektoré jeho prvky si ponechal. Svoje uplatnenie našiel hlavne v bývaní a bytovom dizajne, ale cítiť ho aj v móde a životnom štýle. Hlása návrat ku koreňom, prírode, sebe samému. Je prívržencom alternatívneho spôsobu života. Obľubuje vintage veci, na ktorých sa podpísal čas, ale odhaľuje aj ich naturálnu povahu, so všetkými viditeľnými šrúbami, spojmi, zvarmi, kolieskami, takže industrial.

 

V životnom štýle sa prejavuje hĺbavosťou, spomalením sa, umeleckou činnosťou, prirodzenosťou, nenápadnosťou, tvorivosťou. Heslom kinfolku sa stal výraz “pomalé raňajky”, ktoré ho plne vystihujú.

 

Základnou farbou kinfolku je biela, ktorá pôsobí čisto, vyrovnane, jednoducho. Doplňte ju elegantnou šedou, prirodzenou zelenou, teplými zemnými tónmi vychádzajúcimi z ecru – ľanovej farby.

Všetky dekorácie do domácnosti si pokojne môžete spraviť sami, aspoň sa im nebude dať uprieť autentickosť. Loviť môžete na burzách a bazároch. Nebojte sa ani recyklovaných materiálov. Napr. svietniky z plechoviek a pod.

Základom Kinfolku sú biele, šedé alebo béžové závesy, ideálne ľanové a najlepšie spustené až na zem. Pohodovú atmosféru napríklad pri tých pomalých raňajkách vytvorí dlhý obrus na stole v prírodných farbách. Kinfolk myslí aj na zeleň všade, kde sa dá. Obklopte sa veľkými listami a vytvorte si doma malú džungľu. S doplnkami to však nepreháňajte. Kinfolk si zakladá na jednoduchosti, efektnosti a udržateľnosti, preto uprednostňuje minimalizmus. Neznáša plytvanie.

Zopár tipov ako rýchlo vyčarovať kinfolk aranžovanie:

V obľube sú vankúše, deky a koberce s nádychom etno, reťaze, svetelné girlandy, lampáše.

Náhodne rozmiestnite zopár časopisov a kníh – najlepšie s tematikou módy alebo interiérového dizajnu.

Zaujímavým doplnkom sú drevené polienka

Takmer už samozrejmosťou v interiéroch sú drevené debničky – sú nie len praktické ale aj ekonomické. Môžete z nich vytvoriť poličky, podstavce a pod.

Na stôl alebo nábytok položte sklenené vázy s vŕbovým prútím, vetvičkami eukalyptu alebo sušenými kvetmi.

Rozvešajte malé kvetináče so zelenými rastlinami, k oknu zaveste sieť alebo kreslo. Docielite tak vzdušnosť.

Na stenu zaveste makramé alebo lapače snov

Žalúzie na oknách vymeňte za závesy svetlých prírodných farieb.

 

A takto vyzerá kinfolk aranžovanie stola podľa nás. Ľanový obrus nájdete v našej ponuke v kolekcii Ľanová, kyticu pre nás vytvorilo kvetinárstvo Nezábudka a fotili sme v unikátnych priestoroch penziónu Zwicker.

One thought on “Nespútané a prirodzené aranžovanie v štýle Kinfolk

  1. Lenka says:

    Nevedela som, že takýto štýl existuje. Ale úplne som sa v ňom našla. Som kinfolk-istka 😉

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights